امامزاده عبّاس (ع) ساری
امامزاده عبّاس (ع) ساری يکي از شاهكارهاي معماري قرن نهم هجري است.
بدنه اصلي بنا هشت ضلعي و بر بالاي اضلاع ، قرنيس هاي سينه كفتري وبالاي آن كمربندي هشت ضلعي و بالاي آن گنبد هرمي شكل هشت ضلعي وبرنوك اين بنا يك قنديل طلاكاري شده واقع شده و ارتفاع اين بنا ۳۰متر است.
نمازخانه ای متصل به بنا اصلی بقعه در سال ۱۳۷۰بصورت ۸ضلعی ساخته شده است.
این نمازخانه دارای یک اتاق کفش داری و یک اتاق پاسخ به سوالات شرعی و دردو طرف ورودی صحن اصلی دو نمازخانه کوچک زنانه واقع شده است و پس ازطی دو پله صحن هشت ضلعی نمازخانه اصلی قرار دارد.
پس ازطی یک راهرو کوچک صحن مطهر امامزاده عباس(ع) واقع شده است.
ظهور و بروز قبرامامزاده معصوم عبّاس بن موسی کاظم در ورودیه صحن مطهر یک درب چوبی نفیس قرار دارد و بر بالای آن پنجره مشبک قرار دارد وبر بالای این پنجره مشبک یک کتیبه وجود دارد که تاریخ ظهور و بروز قبرامامزاده عبّاس بر روی ان حک شده است.
متن این کتیبه بدین شرح است: « ظهور و بروز قبرامامزاده معصوم عبّاس بن موسی کاظم در پنجشنبه یکم ماه مبارک رمضان سنه سبع و عشرین و ثمانمائه واجازه فرمودند سیّد امیر بن سیّد شرف الدین حسینی درشب مذکور به ظهور وجود عام » ضریح صحن مطهر امامزاده عباس (ع) همچنین در صحن مطهر یک ضریح مشبک فلزی قرار داردکه درسال ۱۳۵۲ه.ش با سعی و اهتمام مردم مومن و هیئت امنا وقت آستانه و اداره اوقاف شهرستان ساری برروی مرقد امامزاده عبّاس نصب شده است که جلوه خاصی به بقعه داده است.
بر حاشیه بالای ضریح مشبک فلزی نو ساز آب طلایی و نقره ایی ابیاتی با خط خوش نستعلیق فضایلی حکاکی شده است. در موازات این ابیات از گوشه شمال غربی ضریح ،آیاتی از کلام الله مجید با خط خوش جمله: بسم ا… الرحمن الرحیم هل أتی علی الانسان تا امثالهم تبدیلا کتیبه فضایلی ۱۳۵۳دیده می شود .
داخل این ضریح فلزی یک صندوقی بسیار عالی و نفیس قرار دارد که درازای آن ۲۵۰و پهنای آن ۱۵۰و بلندی آن ۱۲۰سانتیمتر است و بر حاشیه آن آیاتی از کلام الله مجید و در وسط بدنه شمالی مقابل دریچه این عبارات حک شده است : « بسم الله الرحمن الرحیم هذالمشهدالمقدس الحضرات الکرام امامزادگان بحق عباس بن عبدالله بن موسی الکاظم و محمد و حسن و زید عمل الصندوق بسعی و اهتمام سیّد مرتضی بن سیّدعلی بن سیّد شمس الدین بن سیّد عبدالصمد بن سیِد شمس الدین بهرام نجار تحریرا فی التاریخ ماه جمادی الاخر سنه سبع و تسعین و ثمانمائه » شخصیت اصلی امامزاده عباّس (ع): امامزاده عبّاس از رواة محدثین شیعه بشمار می آید و تفسیر علی بن ابراهیم قمی (ع) را روایت کرده است .
در تأیید شجره امامزاده عبّاس (ع) امام فخر رازی در کتاب الشجره المبارکه صفحه 110 و 111 و عمیدی دانشمند نسب شناس در کتاب المشجّر الکشاف جلد یک صفحه 134 و کتاب تفسیر القمی جلد یک صفحه 17 و آیتالله العظمی خویی در کتاب معجم رجال الحدیث جلد 9 صفحه 239 از این شخصیت بزرگوار یاد می کنند.
امام فخر رازی در کتاب الشجره المبارکه صفحه 109 فرزندان امامزاده عباس را حسن ، زید و جعفر مکنی به ابومحمد معرفی می کند .
همچنانکه در کتیبه صندوقی که در داخل ضریح بر روی مزار این چهار امامزاده قرار دارد نوشته شده است : درکنار امامزاده عبّاس (ع) حسن و زید و محمد مدفون میباشند.
آدرس امام زاده عباس (ع) ساری
ساری ،جاده ساری به بهشهر(بلوار امام رضا)، بعد از پل تجن، محله آزاد گله، خیابان امامزاده عباس (ع)
ما هر سال تاسوعا، عاشورا میریم اونجا