حسینیه امینی ها
خانه امینی ها در اوج سادگی معماری زیبایی را به تصویر کشیده و نمونه کامل ترین و زیباترین خانه های سبک قزوین است که می تواند برای مسافران جذاب باشد.
خانه و حسینیه امینیها، از خانههای زیبا و اعیانی قزوین است که توسط حاج محمد رضا امینی از اعیان تجار قزوین در غرب رودخانه دزج ساخته شد که بعدها در زمان پهلوی اول رودخانه پر شده و خیابات مولوی به جای آن احداث گردید.
این ساختمان در سال ۱۲۷۵هجری قمری بنا گردیده و در آن وقت مبلغ چهل و هشت هزار تومان صرف ساخت آن شده است. در میان بنا سه تالار ساخته شده که امتداد آنها به موازات یکدیگر از شرق به غرب ا ست و میان دو حیاط شمالی و جنوبی قرار دارد. تالارها دارای ارسیهای بسیار زیبایی بوده که در هنگام روضه خوانی با بلند کردن آنها، هر سه تالار یکی میگردند و محوطه سر پوشیده بزرگ و آیینه کاری زیبایی تشکیل میدهند.
در وسط تالار بزرگ چهل چراغ آویخته شده و فرشهای تالار یک تخته و عتیقه هستند. زیر تالارها خالی بوده و سردابه، زیرزمین، شربت خانه و انبار ساختهاند. مرحوم حاجی محمد رضای امینی برای خیرات و مبرات در سال ۱۳۰۳(ه.ق) دهاتی را جهت روضه خوانی در ایام محرم و اطعام مساکین در محرم و صفر و رمضان وقف این حسینیه نمودهاست.
حیاط بیرونی بیشتر برای رسیدگی به امور کدخدایان و رعایا و بررسی به حساب و کتاب آنها و احیاناً شکایات و گرفتاریهای محلی و از این قبیل کارها و حیاط اندرونی که بخش اصلی خانه را تشکیل میدهد به منظور زندگی خانوادگی و پذیرایی از میهمانان بوده و دارای تأسیساتی مانند آشپزخانه، شربتخانه، آبدارخانه، گرمخانه و غیره است.
معماری حسینیه امینی ها
تمامی این تأسیسات معمولاً در ضلع شمالی و جنوبی حیاط و در یک ردیف، به طور قرینه سازی بنا شده زیرزمین ها، تو در تو با طرحهای زیبا و پوششهای ضربی و آجرکاریهای چشم نواز، حوضخانه با سنگهای مرمرین و هواکش ها به منظور خنک کردن و تهویه فضای زیرزمینها تعبیه شده که بیانگر ویژگیهای معماری این شهر باستانی است و نمونه بارز آن را در خانه امینیها و حسینیه موینی و معتمدی و دیگر خانههای قدیمی این شهر میتوان مشاهده کرد.
آدرس حسینیه امینی ها :
انتهای خیابان مولوی نرسیده به چهار راه منتظری
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.